Portfolio Category: Gaiacon

Project Pospech

PROJECT POSPECH: 2012 MEADOWRIDGE Construction Project: Add upper floor with bedrooms and bathrooms and upper external entertainment deck, wired for light and sound and situated surrounded by the steeply sloping roof and overlooking the ground floor patio/braai and pool area. The entire lower floor was revamped with original bar room, kitchen and lounge re-located. The original…
Read more

Project De Villiers

PROJECT DE VILLIERS: 2012 NEWLANDS Project: The restoration and renovation of this Victorian era style home involved the repair of the existing timber floors, skirtings, windows and tiling, with a repaint throughout internally and externally. New joists were fitted under the timber flooring where it had sagged and the floors were refinished throughout. The pressed tin…
Read more

Project Miller

PROJECT MILLER: 2013 CONSTANTIA (PHASE 1) Project: Plumbing and drainage installation included and allowed for a grey water reticulation system. [spacer] [caption id="attachment_2314" align="aligncenter" width="1080"] Trenches are dug to cast concrete for foundations at Project Miller.[/caption] [spacer] [caption id="attachment_2313" align="aligncenter" width="1080"] Soak-away system built at Project Miller site.[/caption] [spacer] [caption id="attachment_2331" align="aligncenter" width="1152"] In-situ formwork…
Read more

Project Potgieter

PROJECT POTGIETER: 2011 MEADOWRIDGE Project: This single storey existing house was extended on all four sides to include a new master bedroom, dressing room and bathroom; open plan lounge, dining room and kitchen, new TV room and double garage. The interior Jetmaster fireplace was fitted to the lounge wall common to the new scullery and…
Read more

Project Frassek

PROJECT FRASSEK: 2012 PLUMSTEAD Project: Add double garage and separate guest or bed and breakfast accommodation to existing house. The limited space had the double garage opening onto the pavement, extra room for the kitchen area was created by adding a laundry and the guest accommodation, accessed by a single door from the main house,…
Read more

Project Wrankmore

PROJECT WRANKMORE: 2011 DIEP RIVER Construction Project: This project consisted of extending the existing house to create an indoor/outdoor braai area with bar room.  The very tight space available for the project resulted in a geometric shaped room with braai features at the far end, with the look softened by the fitting of a knotty…
Read more